כתב אישום

מהו כתב אישום?

לאחר החקירה המשטרתית, נתונה לרשויות התביעה ההחלטה האם להורות על סגירת התיק בעילות שונות או לחילופין להגיש כתב אישום כנגד פלוני. 

הצדדים לכתב האישום הינם מצד אחד המדינה ומצד שני הנאשם. כתב אישום כולל בתוכו את פרטי הנאשם ובית המשפט לו הסמכות העניינית והמקומית לדון בתיק, בהמשך מפורטות העובדות המספרות את סיפור העבירה וכן הוראות החיקוק שהן העבירות המיוחסות לנאשם. לאחר האמור מופיע פרק נוסף שם מפורטים עדי התביעה אשר באמצעותם המאשימה מתכוונת להוכיח את האשמה.  

למעשה מרגע הגשת כתב אישום מתחיל ההליך הפלילי, זהו השלב המכונה על ידי הרבים "העמדה לדין", מעמד הקראת כתב האישום משמעתו נקודת הפתיחה של המשפט הפלילי.

הגשת כתב האישום משנה את מעמדו של החשוד ל"נאשם", ואין המדובר בשינוי סמנטי בלבד שכן מעמד של נאשם קשה הוא לאדם, לעניין זה יפים דבריו של בית  המשפט העליון:

"עם הגשת כתב האישום משתנה עולמו, שיווי המשקל הנפשי והחברתי ממנו נהנה מתערער. הוא נתון לסיכונים חדשים. הוא נפגע חברתית. הוא נפגע כלכלית. ימיו ולילותיו אינם כתמול שלשום"  בג"צ 7357/95 ברקי פטה המפריס (ישראל) בע"מ נ' מדינת ישראל, פ"ד נ(2) 769 (1996)).

מה עלייך לעשות אם הוגש נגדך כתב אישום?

תוצאותיו של ההליך הפלילי בהגשת כתב אישום עלולות להיות קשות מנשוא עבור הנאשם ולהביא להשלכות כבדות משקל בין היתר, נזק כספי, מאסר מאחורי סורג ובריח, עבודות שירות, פגיעה בשם הטוב, אות קלון ולעיתים עלול פלוני למצוא עצמו מחוסר עיסוק ומקור הכנסה.  

נוכח האמור ישנה חשיבות רבה לפנות לעו"ד מומחה בתחום הפלילי, הבקיא ברזי המשפט הפלילי, בעל ניסיון בניהול תיקים פליליים ובליטיגציה אשר יעשה כמיטב יכולתו להביא לזיכוי הנאשם, ביטול האישום או הפחתת חומרת האישום.

פנו אלינו לשיחת ייעוץ מיידית. משרד עורכי דין עדיה אלון מתמחה בניהול תיקים של הגשת כתב אישום וניהול המאבק המשפטי.

צרו קשר

משרדינו זמין לפניותיכם 24/7 ביממה בערוצים הבאים:
או השאירו את פרטיכם בטופס הנ"ל ונציג משרדינו יצור עמכם קשר בהקדם האפשרי:
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן